• Voor 17:00u besteld, morgen in huis!
  • Gratis verzenden en retourneren va. € 19,95
  • Volledige garantie
  • 100 dagen op zicht

Puky driewielers

(37)

 Een Puky driewieler is er in vele modellen en hippe kinderkleuren als rood, blauw en roze. Je kind heeft jarenlang plezier met een veilige Puky driewieler. 

Onze services

  • Voor 17:00u besteld, morgen in huis!
  • Gratis verzenden en retourneren va. € 19,95
  • Volledige garantie.
  • Kies uw afleverdatum.
  • 100 dagen op zicht.
  • Eigen magazijn en voorraad.

Populair merk

Puky is een van de bekendste driewieler merken in Nederland. De echte omzetcijfers zijn niet bekend, echter wij schatten in dat dit Duitse merk in Nederland de absolute marktleider is. Op het gebied van innovatie en veiligheid is Puky zeer vooruitstrevend. De Puky driewieler heeft door de jaren heen enorm veel ontwikkelingen ondergaan, later meer hierover. Maar dit speelgoedmerk maakt echter meer dan alleen Puky driewielers. In het assortiment vind je kinderfietsen, skelters, loopauto's, stepjes, loopfietsen en aanverwante accessoires als, veiligheidsvlaggen, kinderhelmen, fietsbellen, draagriemen, driewieler voetsteunen, driewieler-riemen, fietstassen en mandjes voor aan het stuur of op de bagagedrager.

Historie Puky driewieler

In het jaar 1949 werd het bedrijf PUCK opgericht in Duitsland. Puck begon in die tijd met het produceren van scooters. In die tijd stond het bedrijf in de bekende plaats Dusseldorf. Echter de strategie ging om. Scooters waren in die tijd niet de juiste producten en PUCK moest een nieuwe weg inslaan. Dat gebeurde dan ook in het jaar 1956. Toen werd de naam Puky bedacht. Hier werd de eerste nieuwe basis gelegd voor het kinderproducten. De driewieler stond toen al hoog op de agenda. In het jaar 1956 besloot Puky te verhuizen naar Wuelfrath, een kleine stad in Duitsland niet ver van de plaats Koln. De huidige fabriek en verkooporganisatie is hier nog steeds gevestigd. Door de jaren heen werden er steeds meer producten ontwikkeld door Puky, waaronder skelters en kinderfietsen. In eigen land inmiddels marktleider en welbekend in geheel Europa. In 2006 ontwikkelde Puky de Wutsch, een loopfiets op vier wielen.

Het bedrijf Puky

Bij Puky werken ruim 100 medewerkers. Het hart van de onderneming, de afdeling techniek en ontwikkeling, houdt zich bezig met het verbeteren van bestaande modellen en het ontwikkelen van nieuwe producten. Op deze afdeling werken maar liefst 15 personen. Daarnaast streeft Puky ernaar om werk uit te besteden en heeft werk voor gemiddeld 450 mensen in sociale werkplaatsen over het land. Naar schatting maken ze jaarlijks 370.000 producten, waarvan de driewieler nummer 1 is, gevolgd door de kinderfiets. De meeste PukyÕs worden verkocht in het thuisland, maar liefst 80 procent. De andere 20 procent gaat wereldwijd naar 40 exportlanden, waaronder Nederland, Zwitserland, Oostenrijk. Canada, Japan en Engeland.

Duurzaamheid 

De hoge naamsbekendheid van Puky, komt volgens de makers zelf door de uitmuntende kwaliteit. Het merk heeft nooit ge•nvesteerd in uitgebreide marketing- en reclame campagnes. Een hoge kwaliteit en lange levensduur van de producten was vanaf het begin af aan de doelstelling. Aansluitend op deze doelstelling heeft Puky gemeend dat de onderdelen jarenlang gegarandeerd zijn, wat de levensduur uiteraard verlengd. Duurzaamheid is dus troef, waardoor de producten lang mee gaan en dus niet na een paar jaar moet worden weggedaan. En duurzaamheid spaart het milieu is de visie.

Hoge restwaarde

Door de lange levensduur, de sterke merknaam en de algemene marktvraag is de restwaarde enorm hoog. De restwaarde wordt hoger naarmate het model van een nieuwer bouwjaar is met de laatste snufjes. Wanneer je de driewieler normaal gebruikt en na gebruik niet buiten laat staan zal dit de restwaarde ten goede komen.

Tweedehands Puky driewieler

Een Puky driewieler heeft een lange levensduur. In de praktijk gaat de nieuwe Puky over van het eerste kind naar het tweede en eventueel derde kind. De keuze voor een meer neutrale kleur speelt daarbij een rol. Al hoewel toch ook veel ouders niet zo ver voorruit kijken en nu een blauwe jongensdriewieler of een roze meisjesdriewieler bestellen. Vaak heeft een Pukydriewieler wel vijf nieuwe eigenaren, van neefje, nichtje, buurjongentje, buurmeisje, of verkoop op koninginnedag. Bij de aanschaf van een tweedehands driewieler is het van belang om goed te letten op de staat van de driewieler. Enige historie over het gebruik is wel essentieel, daarnaast goede controle of alles schroeven en bouten goed vastzitten en niet teveel roestplekken vertonen. Andere punten zijn: zitten de pedalen en handvaten nog goed vast en kan de duwstang nog goed en stevig bevestigd worden. Om absolute zekerheid te bieden hebben wij, ondanks dat we dit regelmatig krijgen aangeboden, besloten geen tweedehands driewielers te verkopen.

Veiligheid Puky driewieler

Een driewieler moet uiteraard veilig zijn. Hier besteed men enorm veel aandacht aan. Puky zegt hier zelf letterlijk over: elk voertuig biedt een hoogwaardige door onafhankelijke instellingen geteste veiligheidsuitrusting.

Ontwikkeling

Het begon zo eenvoudig, 3 wielen, een zadel en een stuur. Echter al snel kwam met erachter dat de mobiliteit van het kleine kind en het fun-element ook een rol moest spelen. Het kind moest het tenslotte leuk vinden om met de driewieler aan de slag te gaan. Zo wordt de driewieler meer en meer op het kind afgestemd, hetgeen de leeftijd ontwikkeling van het kind stimuleert. De meer krakende hard plastic banden zijn met uitzondering van het Basis model inmiddels vervangen voor soft-comfort banden met een smal loopvlak. Daarnaast heeft Puky ook modellen met luchtbanden, zoals de Mister Puky, Captn Sharky, Lilifee en De luxe. Maar er zijn nog veel innovatieve snufjes, zoals:

Veiligheidshandvaten

Stevige vastgelijmde handvaten, met aan de buitenzijde een dikke rubberlaag ter bescherming van het handje.

Verstelbare zitting

Een traploos verstelbare zitting die meegroeit met het kind.

Handrem

Vanaf het begin leren remmen, met een handig te bedienen handrem.

Kinbeschermer

Op het stuur van de driewieler een dikke schuimrubber beschermer.

Kiepbak

Voor enorm veel plezier is er een leuke kiepbak om zand, stenen, blaadjes, houten takken of gewoon de knuffel in mee te nemen.

Verstelbare duwstang Handige duwstang welke in diverse lengtes is in te stellen. Een duwstang is een absolute meerwaarde van een driewieler. Je kan de kleine een handje helpen in het leerproces, maar ook erg handig als je kind geen zin meer heeft om te trappen. Dan duw je driewieler eenvoudig naar huis en hoef je niet te tillen. Daarnaast is er een veiligheidsvergrendeling die er voor zorgt dat de duwstang niet los kan schieten. De handgreep van de driewieler met duwstang verschilt per model, op sommige modellen is er een extra brede ergonomisch handgreep.

Stuurvergrendeling

Handige vergrendelknop aan het stuur, die er voor zorgt dat je kind niet meer kan sturen. Erg handig als je de duwstang gebruikt en de kleine is even te moe om nog te sturen.

Automatische vrijloop

Als je kind even de beentjes stil houdt, terwijl de driewieler nog in beweging is, dan zorgt de automatische vrijloop ervoor dat de pedalen stil blijven staan en niet meer ronddraaien.

Stootvaste poedercoating

Extra bescherming voor een lange levensduur.

Hoge kiepveiligheid

Het zwaartepunt van de Puky driewieler ligt erg laag bij de grond, waardoor het omkiepen moeilijker wordt, maar niet uitgesloten is.

Veiligheidsriem

Dit is de meest verkochte accessoire, de riem zorgt ervoor dat je kind stevig in het stoeltje blijft zitten.

Voetensteun

Een andere zeer populaire accessoire, erg handig als je kindje moe is en het dan lastiger wordt om de voetjes op de pedalen te houden.

Helm

In Nederland is een helm niet verplicht en onbekend maakt onbemind. Desalniettemin kan deze accessoire veel ellende besparen.

Driewielerbel

Als het aan het kind ligt, heeft ze een bel op de driewieler. Bellen is gewoon leuk! Deze accessoire is in meerdere kleuren verkrijgbaar.

Veiligheidsvlag

Wij vinden dit een echte aanrader. De veiligheidsvlag zorgt ervoor dat je beter zichtbaar bent. Met het huidige verkeer en veel op de stoep geparkeerde autos, in bijvoorbeeld oude woonwijken helpt deze accessoire de zichtbaarheid te vergroten. Bij de keuze voor aanschaf een Puky driewieler bepaal vooraf welke zaken je belangrijk vindt voor de aanschaf van een driewieler. Niet elke model is van bovenstaande snufjes voorzien. Handig is om de modellen onderling te vergelijken, via de knop vergelijken om te zien waar jouw voorkeur naar uit gaat. Accessoires zijn altijd optioneel. Welk model je ook kiest, je koopt altijd topkwaliteit bij een Puky driewieler.

© 2024 Driewielers.nl is onderdeel van XLShop